Historie

Voorstellen:

Hallo beste mensen, ik wil me even voorstellen.

Mijn naam is Gerie Peperkamp en sinds mijn achtste levensjaar ben ik min of meer verslingerd aan de modelbouw. Modelbouw in de breedste zin van het woord, bouwpakketten, modeltreinen, racebanen, radiografische auto’s maar vooral radiografische boten. Het kon dan ook bijna niet anders of ik moest en zou voor wat betreft mijn werk iets in de modelbouw gaan doen. Zo kreeg ik mijn eerste job bij Bart Smit, op de modelbouwafdeling uiteraard. Na daar een jaar of zes gewerkt te hebben merkte ik dat de modelbouw bij Bart Smit behoorlijk afgebouwd werd. Het was daarmee tijd om voor mijzelf te beginnen.

Molenstraat 100

Mijn eerste winkel was gevestigd aan de Molenstraat in Ede. Dit was een gouden locatie. Als je de winkelstraat uitliep kwam je zo tegen de winkel aan. Dat hield ook in dat je vanuit de winkel zo de winkelstraat in keek, en dát bracht weer met zich mee dat op zonnige dagen diverse vaste klanten de winkel niet uit te branden waren. Het gezegde “vrouwen bloot handel dood” ging toen in ieder geval voor mij niet op.

Grotestraat 102

Vijf jaar later zijn we verhuisd naar de Grotestraat, het verlengde van de winkelstraat. Dit omdat de oude winkel te klein werd. Het uitzicht was wel wat minder maar de ruimte was er veel groter én je kon er zelfs gratis parkeren voor de deur. Dat gratis parkeren was al snel afgelopen. Een half jaar later moest er betaald gaan worden.

Verlengde Maanderweg 87

In die periode heb ik het pand gekocht aan de Verlengde Maanderweg. Er moest eerst grondig verbouwd worden want het pand moest geschikt gemaakt worden voor winkelgebruik. Twee jaar later zijn we met de winkel verhuisd naar de Verlengde Maanderweg. Een schitterende locatie met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Een grote diepe winkel die je heel efficiënt tot aan de nok toe vol kan zetten met modelbouwspullen. Jawel, ieder hoekje en gaatje is inmiddels benut. Op deze locatie ben ik sinds februari 1999 gevestigd.

Het zal u verbazen wat we op voorraad hebben. Wanneer u meer wilt weten kom dan eens langs of bel/mail ons. De koffie staat in ieder geval klaar!

Tot ziens!